Thursday, March 19, 2009

d@r! keRn@ m@T@,j@tUh kE h@tY..

salam wat smue..
tetibe ak rse nk tau ssuatu yg da lme brmaen2 kt kple ak..
btol ke wujudnye cinte pndng pertme???
mcm mne nk tau kte jatuh cnte pndg pertme???
pe karakter2nye???
btol ke 1st love mmg susa nk d lupekn even da jmpe org laen???
adkh cnte pndg pertme=1st love???

whai doktor2 cinte skelian..kongsila pndpt n pnglmn anda..
ksian kt kteorg ni.. hehe...





~$m0gE dl!mp@h! r@hm@t ALLAH $ent!@$@~



14 comments:

  1. kte org tu spe????????
    hiihihhihi...

    emmm...xtau la..
    x smstinye first love tu cnta pndg prtma..
    depends ngn org..msing2 de kish cnta tersndri..
    haha..

    wujud ke x depends ngn org yg mngalaminye...
    kalo x,xkn de wujudnye nme cnta pndg pertma kot...
    haha..

    ReplyDelete
  2. emm...
    btol jgk
    tp awk penh alminye ke??

    ReplyDelete
  3. uish,
    agak jiwang entri ko ni..
    pesoalan cinta.
    hahaha.
    ntah la weh.
    cinte pndang ptame mmg wujud pon.
    tp kalo betepuk sbalah tgn pon xgune.one side lover,
    huh gle tragis.

    ReplyDelete
  4. sape kah anonymous tu?
    hikhik..

    ReplyDelete
  5. uikz,cinta pandang pertama??jeng2..
    neeysa dgn adjla jdi doktor cinta ek,haha..

    ReplyDelete
  6. pglman la hehe

    tym klu kat sini.. cinta pndng pertma ni.. rasanya ada "pembisik" kacau kita smpai kita terkhayal dgn org tu.. kita ingt tu cinta kn.. tapi mgkn kah tu nafsu smata2?

    klu sy.. klu pndng skali mmg bleh jth cinta.. tapi terus alih la alhamdulillah even muke pun tak ingat.. klu tak.. tu yg terukir dihati kita isk2 naudzubillahiminzalik..

    pngalaman sj.. bkn mnghukum sesapa.. adei tapi ada plak yg teringat dlm hati adei.. ni sbb ada org slalu ungkit la ni isk2 haha

    ReplyDelete
  7. cinta pndg pertama...
    erm!! depend la..
    ade yg boleh jatuh cinta pndg petama..

    tp sure ke tu cinta or just bisikan dr syaitan..wallahua'lam

    tp kalau org cam kau nie mayb ade org yg jatuh cinta pndg petama kot...hahahaha=)

    -jAga akhlak muslimah-

    ReplyDelete
  8. sapekah gerngan manhaza???n hmn???sy knal ke awk manhaza @ awk je yg knal sy???

    ~pmilik blog~

    ReplyDelete
  9. alaikissalam pemilik blog..

    boleh jadi tak knal..perlu ke??

    sekadar beri pndpt..tgk org sng sgt bercinta padahal syaitan sdg bisikn sesuatu..(sy tak tekecuali)

    mmg itu tak dpt lari, tp sjauh mana kite kawal perasaan dan tak terlalai..

    igt sng ke nk control..mmg la payah tp itu la yg ukur drjt seseorg..=)

    wallahua'lam

    ReplyDelete
  10. salam

    emm...
    tapi slah ke kalo bende 2 trjadi???
    d kire slah ke kalo kte jtuh hati kt seseorg tp kte mgungkapkannye???


    org kte kalo ikut hti mati, tp kdg2 kte hati 2 btol.camne???

    ReplyDelete
  11. waaaa,mcm best je discussion nie..
    emm,lau dari aku..
    xsalah lau kita ungkapkn,lgpun lgi sakit bila d pendamkn..kita hanya ungkapkn je,yg lain tu tpulang kpda si dia..

    maksud "kalo ikut hati,mati" tu mcm xleh pkai..kna tukar gi "kalo ikut nafsu,mati"
    dah lumrah manusia utk jato hati..

    just skadar pandangan je..

    ReplyDelete
  12. kawen je la hehe

    ReplyDelete
  13. lan2...
    huhu..
    yeke??mmg btol lumrah manusie..
    tp de je yg cube mnolak n mnidakkan prasan 2..
    kte kwn ak..
    "cinte 2 indah tp manusia yg myebbkan krosakn keindhan cinte 2 sndri"
    sbb tu ak rse baek pendamkn je..
    xmo jd prosak cinte..
    haha...

    ReplyDelete
  14. kawen???
    haha...igt kawen cam mkan kacang???tkutnyerrrr nk kawen..
    usie mude lg..xde preparation pon.kursus kawen pon x g lg..btol x kwn2??

    ReplyDelete